https://www.carnis.nl/nl/drie-scheve-koppies-kijken-mij-vragend-aan/n66c29
Zoeken
 

Drie scheve koppies kijken mij vragend aan. Zodra ik het wikkel van de worst afhaal sluiten de andere drie ook aan, het team van 6 is compleet. Ze scharen zich om mijn voeten heen en het orkest barst los.

De koningin van het stel, Spoffer, zit als een stokstaartje naast mij en brult het hardste. De andere Ragdolls haken aan, het Urker-mannenkoor is er niets bij. Dat ik de poezen vooral niet mag vergeten bij het uitdelen van de worst, is de muzikale boodschap die ze hiermee willen uitdragen. Dat deze worst van origine voor honden is bedoeld, daar hebben mijn pluizebollen geen boodschap aan. Zelf ben ik enorm gecharmeerd van deze voeding. Boots, de Flatcoat, kan volgen als geen ander als die doorheeft dat er worst in mijn jaszak zit. Hij springt nog net geen salto’s , maar verder hebben we hem al aardig wat trucjes aangeleerd met behulp van deze onweerstaanbare lekkernij. Beetle, onze jongste Ragdoll-telg, is wat gevoelig op haar huid. Met deze pure vleesworst waar totaal geen toevoegingen in zitten, hoef ik niet bang te zijn dat ze weer jeuk krijgt. En een pilletje geven lastig? Met deze worst niet. Zo gefocust op het stukje worst, dat je ze met gemak kan foppen door het pilletje erin te stoppen. Het is al weg voordat ze er bij ná kunnen denken, ideaal!

Zitten er ook nadelen aan de Carnis vleesworsten? Jazeker! Met een groot aantal dieren is er een serieuze kans op gehoorschade als je de worsten snijdt in dezelfde ruimte als waar het hongerige orkest zich bevindt. Daarnaast moet je letterlijk en figuurlijk stevig in je schoenen staan als je tijdens het snijden, nog even door de keuken wilt manoeuvreren. Met een aantal nek-brekende capriolen weet ik het kastje waarin de snijplank staat te bereiken. De verbaasde koppies kijken mij aan alsof ze willen zeggen: “kun je niet even opschieten met die worst en je dans-moves voor later bewaren?” De worst is dus zeker een groot succesnummer bij zowel hond als kat, maar weet waar je aan begint!