https://www.carnis.nl/nl/het-verhaal-van-labradorpup-pleun/n67c29
Zoeken

Eind februari jl. kregen wij onze kerngezonde labradorpup Pleun. 

Een paar weken later werd Pleun behoorlijk ziek na het eten van een dode muis. Pleun bleek Giardia te hebben.

Ze was enorm aan de diarree en groeide niet meer. 

Er volgde een periode van weken waarin wij bijna dagelijks de dierenarts bezochten voor injecties en medicatie ter bestrijding hiervan. 

De Giardia werd met succes bestreden, echter waar wij bang voor waren gebeurde, de darmflora van Pleun was volledig om zeep geholpen. Hierdoor bleef de diarree aanhouden en zij viel verder af. Inmiddels liep ze qua gewicht ruim 5 kg achter op het minimale gewicht dat een pup van ongeveer 4 maanden zou moeten hebben. Wij werden er eerlijk gezegd behoorlijk wanhopig van.

Door onze hondentrainster, Frauke Kneepkens, werden wij in contact gebracht met Melanie Huygen, de voedingsdeskundige van Carnis.

Op advies van Melanie hebben wij Pleun vers vlees en groente van Carnis gegeven.  Aan de hand van een strikt omschreven voedingsprogramma is het gelukt om de darmflora van Pleun te herstellen. 

Pleun is nu 7 maanden oud; kerngezond en ruim 10 kg gegroeid. 

Wij willen langs deze weg Melanie, die we bij nacht en ontij konden bellen voor advies, & Carnis bedanken voor de goede voeding, maar bovenal de uitstekende adviezen en goede begeleiding.

m.vr.gr. Lucia

 

Reactie van Melanie:

Beste Lucia,

Het was mij een genoegen om Pleun te mogen begeleiden. Toen ik hoorde dat Pleun op zo een jonge leeftijd al behoorlijk achter liep in gewicht, was dit best even schrikken. Maar met jullie tomeloze inzet heb ik er geen moment aan getwijfeld dat we Pleun er weer bovenop zouden krijgen. Pleun zelf probeerde de boel nog even te saboteren door wat waxinelichtjes op te eten. Stiekem heb ik er wel eventjes om gelachen, wat een boef! En we waren al zover gekomen, een beetje paraffine zou Pleun zeker snel weer te boven zijn. Gelukkig was dit ook zo. 

Ik ben blij om te zien tot wat voor een prachtige hond Pleun is uitgegroeid, fijn dat ik hier een kleine bijdrage aan heb kunnen leveren.

Mocht er ooit nog eens iets zijn, jullie weten mij te vinden.

Heel veel geluk met jullie prachtige zwarte boef.

Groetjes, Melanie.