https://www.carnis.nl/nl/ik-ben-toch-geen-schaats/n69c29
Zoeken
 

 

Dit was mijn vaders reactie jaren geleden toen mijn moeder aangaf dat hij een beetje vaseline op zijn schrale handen moest smeren. En mijn vader had groot gelijk!

Vaseline is een prima product om je schaatsen vet te houden en om roesten tegen te gaan. Maar voor je huid gebruik je toch liever iets wat de huid niet afsluit. Dit geldt voor onszelf, maar ook zeker voor onze viervoetige vrienden. 

Onze honden lopen op hun blote voeten overal doorheen te banjeren. Momenteel genieten de meeste honden volop van de sneeuw. Waar nodig is trekken we ze een hippe warme jas aan om ze tegen de kou te beschermen. Maar ze lopen ook over de straten waar volop is gestrooid. De pootjes hebben het momenteel dan ook zwaar te verduren. En studeert je hond voor sneeuwschuiver, dan kan zelfs zijn glimmende dopneus veranderen in een stukje schuurpapier. De poten en neus verdienen dan ook zeker een beetje extra aandacht.

Doe de hond een plezier en smeer de poten en eventueel de geschaafde neus in met Hertentalg potenzalf. De combinatie van hertentalg, rozemarijn, St. janskruid, lavendel, tarwekiemolie, calendula en bijenwas zorgt ervoor dat de schrale geïrriteerde huid snel hersteld. Het voorkomt tevens dat strooizout de voetzooltjes aantast. Een groot voordeel van deze zalf is dat het de huid niet afsluit. Zo blijft de huid goed in staat om de vochtregulatie op peil te houden en het bevordert het zelf herstellend vermogen van de huid.

Hier ligt de tube dan ook weer voor het grijpen. Zo kan Boots zijn studie voor sneeuwschuiver ongestoord voortzetten, zonder dat hij bang hoeft te zijn voor zere voeten. En ondanks dat hij niet bepaald zuinig is op zijn snuit, een neus als Clown Bassie blijft hem bespaard. Dankzij de zalf heeft hij nog altijd een prachtige glanzende zwarte dop.

Bij Carnis verkrijgbaar: Potenzalf van Rivvet, Samenstelling: hertentalg, roosmarijn, st. janskruid, lavendel, tarwekiemolie, calendula en bijenwas.