Zoeken

Diepvries vlees

Als aanvulling op de dagelijkse maaltijd van jouw kat hebben wij diepvries vlees. Dit vlees biedt een uitgebreid scala aan dierlijke eiwitbronnen, zonder toevoegingen. Aangezien het diepvries vlees puur aanvullend is, bevat het niet alle noodzakelijke voedingsstoffen die een kat nodig heeft voor zijn dagelijkse behoefte. Wij adviseren dan ook om maximaal 20% van de hoofdmaaltijd te vervangen. Zo voer je 20% van de dagelijkse voedingshoeveelheid aan diepvries vlees en de overige 80% aan droogvoeding.

Je kunt er voor kiezen om het diepvries vlees dagelijks te combineren met onze droogvoeding, maar het is ook mogelijk om hier een vaste dag per week voor te kiezen.

Ons diepvries vlees is verkrijgbaar in 200g, 500g en 1kg.

Eerste keer diepvries vlees

Wanneer je kat nog nooit diepvries vlees heeft gegeten kan het zijn dat hij de eerste dagen wat dunnere ontlasting heeft, doordat zijn spijsvertering moet wennen. Dit is volkomen normaal en hoort vanzelf goed te komen. Je kunt er voor kiezen om de voeding de eerste 2-3 dagen even onderdompelen in kokend water zodat de ergste kou eraf is, bijvoorbeeld met behulp van een zeef of vergiet. Daarna alleen nog even goed doorroeren en af laten koelen.

Bereiden en bewaren

 • Verdeel het vlees in porties van de juiste hoeveelheden voor je kat.
 • Bewaar het vlees in een afgesloten verpakking de vriezer bij - 18°C.
 • Haal de dag van tevoren de maaltijd uit de vriezer, leg deze in een afsluitbare, lekvrije bak in de koelkast om te ontdooien.
 • Haal de bak met diepvries vlees een half uur van te voren uit de koelkast, zodat je het op kamertemperatuur aan je kat kan aanbieden.
 • Bewaar het vlees niet langer dan 2 dagen in de koelkast. Mocht een verpakking teveel zijn voor 2 dagen, dan kun je de worst vooraf in meerdere porties verdelen.
 • Als jouw kat het vlees niet binnen een uur heeft opgegeten, gooi het dan weg. Dat geldt ook voor de eventuele restjes.
 • Voorkom kruisbesmettingen en was alles, ook je handen, wat in aanraking is gekomen met het vlees goed af met warm water en afwasmiddel of een desinfectiemiddel.
 • Eenmaal ontdooid vlees mag niet opnieuw worden ingevroren.
Zoek een verkooppunt

Belangrijkste kenmerken

 • Maximaal verteerbaar
 • Goede aanvulling op de dagelijkse maaltijd
 • Één, hooguit twee eiwitbronnen
 • Ruime keus om af te kunnen wisselen
 • Smakelijk
Terug naar overzicht

Kip

Deze enkelvoudige maaltijd bestaat 100% kip (Kippenvlees, - lever, - hart, kipkarkas)

Analytische bestanddelen: ruw eiwit 14%, ruw vet 7%, ruwe as 0,8%, ruwe celstof 1,1%, vocht 62%

Rund

De samenstelling is op basis van een hoogwaardig dierlijk eiwit en bestaat uit 100% rund (Rundspiervlees, -hart,-long,-nier, -pens,-boekmaag)

Analytische bestanddelen: ruw eiwit 19%, ruw vet 14%, ruwe as 0,2%, ruwe celstof 0,1%, vocht 67%

Kip/Rund

De samenstelling is op basis van een hoogwaardig dierlijk eiwit en bestaat uit 100% kip en pens (Kippenvlees, -hart, -lever, -karkas, runderpens)

Analytische bestanddelen: ruw eiwit 14%, ruw vet 7%, ruwe as 1,2%, ruwe celstof 1,1%, vocht 62%

Zalm/Kip

De samenstelling is op basis van een hoogwaardig dierlijk eiwit en bestaat uit 100% zalm en kip (Zalm, Kippenvlees, Kipkarkas)

Analytische bestanddelen: ruw eiwit 17%, ruw vet 12%, ruwe as 2,1%, ruwe celstof 1,1%, vocht 64%

Konijn

De samenstelling is op basis van een hoogwaardig dierlijk eiwit en bestaat uit 100% konijn (Konijnenvlees, -hart, -lever, - long, - bevleesde karkassen)

Analytische bestanddelen: ruw eiwit 15%, ruw vet 7%, ruwe as 1,8%, ruwe celstof 0,8%, vocht 64%

Eend

De samenstelling is op basis van een hoogwaardig dierlijk eiwit en bestaat uit 100% eend (Eenden vlees, -hart, -lever, - nekken,-bevleesde karkassen)

Analytische bestanddelen: ruw eiwit 13%, ruw vet 11%, ruwe as 0,8%, ruwe celstof 0,1%, vocht 64%

Kalkoen/Eend

De samenstelling is op basis van een hoogwaardig dierlijk eiwit en bestaat uit 100% kalkoen en eend (Kalkoen/eenden vlees, - hart ,-lever, -nekken, eenden karkas)

Analytische bestanddelen: ruw eiwit 19%, ruw vet 9%, ruwe as 0,2%, ruwe celstof 0,1%, vocht 67%

Lam

De samenstelling is op basis van een hoogwaardig dierlijk eiwit en bestaat uit 100% lam (Lamsvlees, -lever, -hart, -long)

Analytische bestanddelen: ruw eiwit 18%, ruw vet 14%, ruwe as 0,8%, ruwe celstof 0,1%, vocht 64%

Paard

De samenstelling is op basis van een hoogwaardig dierlijk eiwit en bestaat uit 100% paard (Paardenvlees,-hart, -lever, -long)

Analytische bestanddelen: ruw eiwit 19%, ruw vet 9%, ruwe as 0,2%, ruwe celstof 0,1%, vocht 67%