https://www.carnis.nl/nl/over-ons
Zoeken
 

Over ons

Toen John en Annette Tuik, de oprichters van Carnis, voor hun Berner Sennenhonden Beer en Beau maar niet de juiste voeding konden vinden, besloten ze dit zelf te gaan ontwikkelen. Ze ontwikkelden een voeding die helemaal natuurlijk was, vrij van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en aantoonbaar gemaakt was van de beste ingrediënten. De bedoeling was om een eerlijk product te maken: een voeding waarbij je meteen weet wat erin zit, zonder fratsen.

Vlees

De combinatie tussen de ruime hoeveelheid vlees (Carne in het Latijn) in de voeding, de natuurlijke ingrediënten en de wolf(Canis lupus), de voorouder van onze gedomesticeerde hond van nu, zorgde voor de naam Carnis. Hoewel de hond van nu een echte alleseter is, geven ze nog steeds de voorkeur aan vlees net zoals de wolf.

Smakelijk

Vele dierenspeciaalzaken en hondenshows werden bezocht om honden en katten kennis te laten maken met Carnis. Al snel bleek dat als honden en katten Carnis diervoeding probeerden, ze niet meer anders wilden. De voeding is niet alleen kwalitatief goed, maar ook smakelijk. Voor John en Annette was het de uitdaging om de voeding op een gezonde manier smakelijk te maken. Zo wordt er o.a. runderpens gebruikt als smaakmaker, maar ook Johannesbroodmeel met zijn lichtzoete smaak. Met vier verschillende dierlijke eiwitbronnen is er genoeg variatie.

Sterke groei

In het begin werd er verkocht vanuit een opslagruimte bij huis, maar die ruimte was al snel te klein en werd verruild voor een bedrijfspand aan de Nobelstraat in Hoogeveen. Één jaar later werd er alweer verhuisd naar een bedrijfspand aan de Lavalstraat in Hoogeveen. Ook in die ruimte groeide Carnis uit zijn jasje en sinds januari 2017 is Carnis daarom gevestigd aan de Voltastraat in Hoogeveen waar er door John en Annette samen met de rest van het Carnis team tot op de dag van vandaag gebouwd wordt aan het merk. Zo worden de producten nog steeds zelf verpakt, verzameld en verzonden, is er ondersteuning van de accountmanagers voor de verkooppunten, is er een eigen research- en marketingafdeling en staat er altijd iemand klaar voor een passend voedingsadvies en om klantvragen te beantwoorden.

Assortiment

Het assortiment bestaat tegenwoordig niet alleen meer uit droogvoeding, maar ook uit vers vlees, gestoomde worsten, snacks en diverse verzorgingsproducten. Allemaal compleet natuurlijk en zonder kunstmatige toevoegingen. Hiermee is er een volledig aanbod voor honden en katten van alle rassen en leeftijden. Je vindt Carnis niet alleen in Nederland, maar ook in meerdere Europese landen.

Goed advies

Het is de taak van Carnis om ervoor te zorgen dat consumenten en winkeliers weten wat ze kopen en verkopen. Het is belangrijk dat er een duidelijk voedingsadvies gegeven wordt en bekend is wat de producten voor de dieren kunnen doen en wat de eventuele risico’s zijn. Door transparantie, natuurlijke ingrediënten en goede ondersteuning durven wij gerust te zeggen: Carnis, de basis voor een gezonde levensstijl!