Zoeken

Over ons

Toen John en Annette Tuik, de oprichters van Carnis, voor hun Berner Sennenhonden Beer en Beau maar niet de juiste voeding konden vinden, besloten ze dit zelf te gaan ontwikkelen. Ze ontwikkelden een voeding die helemaal natuurlijk was, vrij van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en aantoonbaar gemaakt was van de beste ingrediënten. De bedoeling was om een eerlijk product te maken: een voeding waarbij je meteen weet wat erin zit, zonder fratsen.

Vlees

De combinatie tussen de ruime hoeveelheid vlees (Carne in het Latijn) in de voeding, de natuurlijke ingrediënten en de wolf(Canis lupus), de voorouder van onze gedomesticeerde hond van nu, zorgde voor de naam Carnis. Hoewel de hond van nu een echte alleseter is, geven ze nog steeds de voorkeur aan vlees net zoals de wolf.

Smakelijk

Vele dierenspeciaalzaken en hondenshows werden bezocht om honden en katten kennis te laten maken met Carnis. Al snel bleek dat als honden en katten Carnis diervoeding probeerden, ze niet meer anders wilden. De voeding is niet alleen kwalitatief goed, maar ook smakelijk. Voor John en Annette was het de uitdaging om de voeding op een gezonde manier smakelijk te maken. Zo wordt er o.a. runderpens gebruikt als smaakmaker, maar ook Johannesbroodmeel met zijn lichtzoete smaak. Met vier verschillende dierlijke eiwitbronnen is er genoeg variatie.

Sterke groei

In het begin werd er verkocht vanuit een opslagruimte bij huis, maar die ruimte was al snel te klein en werd verruild voor een bedrijfspand aan de Nobelstraat in Hoogeveen. Één jaar later werd er alweer verhuisd naar een bedrijfspand aan de Lavalstraat in Hoogeveen. Ook in die ruimte groeide Carnis uit zijn jasje en sinds januari 2017 is Carnis daarom gevestigd aan de Voltastraat in Hoogeveen waar er door John en Annette samen met de rest van het Carnis team tot op de dag van vandaag gebouwd wordt aan het merk. Zo worden de producten nog steeds zelf verpakt, verzameld en verzonden, is er ondersteuning van de accountmanagers voor de verkooppunten, is er een eigen research- en marketingafdeling en staat er altijd iemand klaar voor een passend voedingsadvies en om klantvragen te beantwoorden.

Assortiment

Het assortiment bestaat tegenwoordig niet alleen meer uit droogvoeding, maar ook uit vers vlees, gestoomde worsten, snacks en diverse verzorgingsproducten. Allemaal compleet natuurlijk en zonder kunstmatige toevoegingen. Hiermee is er een volledig aanbod voor honden en katten van alle rassen en leeftijden. Je vindt Carnis niet alleen in Nederland, maar ook in meerdere Europese landen.

Goed advies

Het is de taak van Carnis om ervoor te zorgen dat consumenten en winkeliers weten wat ze kopen en verkopen. Het is belangrijk dat er een duidelijk voedingsadvies gegeven wordt en bekend is wat de producten voor de dieren kunnen doen en wat de eventuele risico’s zijn. Door transparantie, natuurlijke ingrediënten en goede ondersteuning durven wij gerust te zeggen: Carnis, de basis voor een gezonde levensstijl!

  Annette Tuik

  👤Wie: Annette
  💼Functie: Eigenaresse Carnis
  🐾Huisdieren: Golden Retriever, Brett

  Sinds 2010 is Annette, samen met haar man John, eigenaar van Carnis. Waar zij eerst samen verantwoordelijk waren voor de meeste taken binnen het bedrijf, is inmiddels een groot deel daarvan verdeeld onder de medewerkers. Los van het feit dat Annette natuurlijk nog altijd eindverantwoordelijk is, houdt ze zich tegenwoordig voornamelijk bezig met het uitzetten van het beleid, de jaarplanning en personeelszaken.

  “Ik vind het het mooist om samen met het team te bouwen aan ons merk en dit met elkaar te zien groeien. Zo hopen we steeds meer honden, katten en hun eigenaren blij te maken.” aldus Annette.

  John Tuik

  👤Wie: John
  💼Functie: Eigenaar Carnis
  🐾Huisdieren: Golden Retriever, Brett

  Samen met Annette, is John de eigenaar van Carnis. Binnen het bedrijf is hij verantwoordelijk voor de inkoop van goederen, de ontwikkeling van nieuwe producten, beleidszaken en het aansturen van diverse werkgroepen.

  “Ik vind het onderhouden van het contact met verschillende leveranciers erg leuk. Daarnaast hou ik me graag bezig met het bepalen van het beleid, welke ieder jaar een beetje aangepast wordt, afhankelijk van hoe de markt zich beweegt”, aldus John.

  Martijn Migchels

  👤Wie: Martijn
  💼Functie: Sales Manager
  🐾Huisdieren: Kruising Boomer - Shih Tzu, Panda
   
  Al vanaf 1997 is Martijn actief in de dierenbranche, maar sinds 1 juli 2021 is hij werkzaam bij Carnis. Binnen het Carnis team vervult hij de functie van Sales Manager. Hierbij is hij deels actief in de buitendienst, onderhoudt hij de key-accounts, geeft hij personeelstrainingen en heeft hij dagelijks contact met zijn collega's van de buitendienst. Daarnaast maakt hij deel uit van het managementteam, waarbij hij samen met John en Annette de koers van ons merk bepaalt.
   
  "Het overbrengen van mijn kennis en ervaring en het enthousiasmeren van winkelmedewerkers en collega's met de focus op klanttevredenheid, behoren tot mijn favoriete werkzaamheden", aldus Martijn.

  John Steenbekkers

  👤Wie: John
  💼Functie: Vertegenwoordiger Regio Zuid-Nederland
  🐾Huisdieren: Ruwharige Kaninchen Teckel, Aaf en hamster, Lucky
   
  Sinds januari 2022 is John onze vertegenwoordiger voor het zuiden van Nederland. Hij bezoekt bestaande en nieuwe verkooppunten van ons. Tijdens zijn bezoek informeert hij de winkelier over ons assortiment, geeft hij advies en helpt hij mee bij het inrichten van het Carnis-schap.
   
  "De diversiteit in mijn werk maakt het erg leuk. Ik bezoek veel winkels en spreek daarbij veel verschillende mensen. Geen dag is hetzelfde! Ik vind het het leukste om samen met de klant het gewenste resultaat te behalen", aldus John.

  Linda Bos

  👤Wie: Linda
  💼Functie: Medewerker Finance
  🐾Huisdieren: Geen
   
  Linda is bij Carnis al sinds 2014 verantwoordelijk voor de debiteuren- en crediteurenadministratie. Ook voert zij ondersteundende taken uit voor de HR-afdeling.
   
  "Binnen Carnis werk je niet alleen, maar juist samen om de klanten optimale producten en service te bieden. De passie die iedereen hiervoor heeft werkt motiverend. Daarnaast is de puzzel van de administratie een dagelijkse ontspanning", aldus Linda.

  Lisa Klunder

  👤Wie: Lisa
  💼Functie: Medewerker Research & Development
  🐾Huisdieren: Ragdolls Tatum en Hazel en paarden Nicolay, Xanto en Balou

  Lisa werkt bij ons sinds maart 2020. In haar R&D functie is ze met name verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze producten van begin tot eind. Hierbij zorgt ze o.a. voor de wettelijk verplichte teksten op de verpakkingen en onderhoudt ze het contact met onze producenten. Daarnaast verzorgt zij voedingsadviezen op maat en kun je bij haar terecht met productvragen.

  "De diversiteit van werkzaamheden en het kunnen bijdragen aan een goede gezondheid van dieren, maakt mijn werk erg leuk", aldus Lisa

  Pascal Strijker

  👤Wie: Pascal
  💼Functie: Verkoopmedewerker binnendienst
  🐾Huisdieren: Golden Retriever, Storm en katten, Woezel, Nola en Vos

  Sinds januari 2021 is Pascal bij ons werkzaam als verkoopmedewerker binnendienst. Hij is o.a. verantwoordelijk voor het verwerken van de orders, facturatie en het klantcontact. Heb je een vraag over ons assortiment of wil je graag een voedingsadvies op maat? Dan helpt hij je graag.

  “Het afwisselende werk en het contact met klanten maken mijn functie elke dag anders. Daarnaast zorgen de leuke collega’s voor een fijne werksfeer”, aldus Pascal.

  Eline Maathuis

  👤Wie: Eline
  💼Functie: Medewerker Marketing/DTP en ondersteuning backoffice
  🐾Huisdieren: Welsh Terriër Ollie en meerdere erfdieren
  🐴🐔🐱

  Eline werkt bij ons sinds september 2021. Zij vervult bij ons een combinatiefunctie, waarbij ze naast de vormgeving, creatie en het beheer van onze off- en online marketing ondersteuning biedt aan de backoffice.

  "Als echte dierenliefhebber, voel ik me bij Carnis erg op mijn plek. In mijn creatieve en afwisselende functie vind ik elke dag weer een leuke uitdaging. Naast het bedenken en ontwerpen van marketinguitingen, vind ik het ontzettend leuk om het contact met onze klanten te onderhouden. Zo help ik consumenten met vragen over onze producten, zowel online als offline en help ik winkeliers met hun bestellingen. De leuke werksfeer en gezellige collega's maken het werk extra leuk!, aldus Eline".

  Dennis Nijen Twilhaar

  👤Wie: Dennis
  💼Functie: Logistiek Teamleider
  📦Werkzaam sinds: 28-03-2016
   
  Dennis is de persoon die het overzicht houdt in ons magazijn. Daar stuurt hij de medewerkers aan, biedt hij ondersteuning bij het orderpicken en het productieproces, en is hij verantwoordelijk voor het laden en lossen, het bestellen van goederen en het beheer van de voorraad.
   
  "Wat mijn werk zo leuk maakt, zijn de afwisselende taken en de vrijheid. Geen dag is daardoor hetzelfde. De verantwoordelijkheid zorgt voor een mooie uitdaging!" aldus Dennis.

  Berry Kroezen

  👤Wie: Berry
  💼Functie: Logistiek medewerker
  🐾Huisdieren: geen, maar gek op onze kantoorhonden 😉
   
  Altijd goed gemutst en met een flinke dosis humor, is Berry een echte sfeermaker binnen ons bedrijf. Naast het meezingen met vrijwel elk liedje op de radio, houdt hij zich bezig met het verzamelen, controleren, inpakken en verzendklaar maken van de orders. Ook het vullen van diverse producten behoort tot één van zijn taken.
   
  "Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. De gezellige groep collega's, het afwisselende werk en het feit dat je echt jezelf kunt zijn, maken het werken bij Carnis erg leuk." aldus Berry.

  Brandy Timmer

  👤Wie: Brandy
  💼Functie: Medewerkster Vulstraat
  🐾Huisdieren: 5 honden, 1 valkparkiet, 1 kanarie en 10 cavia’s

  Brandy is één van de medewerkers van 'team vulstraat'. Dagelijks zorgt zij ervoor dat onze producten worden verpakt. Dit gebeurt handmatig, maar ook met behulp van de vulmachine. Na het vullen worden er colli gemaakt en wordt de magazijnvoorraad aangevuld.

  Omdat hygiëne in de vulstraat natuurlijk erg belangrijk is, behoren opruimen en schoonmaken hiervan ook tot haar dagelijkse taken.

  "Ik vind het werk leuk omdat het heel afwisselend is. Gedurende dag zijn er verschillende taken om het werk uitdagend te houden. Daarnaast zorgen de gezellige collega's ervoor dat ik elke dag met plezier naar mijn werk ga", aldus Brandy.

  Brett en Ollie

  👤Wie: Golden Retriever, Brett en Welsh Terriër, Ollie
  💼Functie: Kantoorhond
   
  Onze kantoorhonden Brett en Ollie zorgen niet alleen voor extra gezelligheid en ontspanning op de werkvloer, maar helpen ons ook bij het testen van producten. Daarnaast is Brett onderdeel van het sollicitatieteam. Hij is altijd aanwezig bij sollicitatiegesprekken en keurt uitgebreid of iemand bij Carnis past.
   
  Dankzij Brett en Ollie maken we altijd een heerlijke lunchwandeling en wordt iedere medewerker en bezoeker van Carnis vrolijk begroet!

  Team Carnis

  Uiteraard bestaat team Carnis uit nog veel meer medewerkers. Ook zij zullen binnenkort op deze pagina verschijnen. Hou deze dus in de gaten voor de laatste updates!